Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București

6 Sfaturi despre cum puteţi obţine un design de inspiraţie Scandinavă

elemente din lemn pentru un stil scandinav


Interioarele de inspiraţie scandinavă sunt incă in trend şi captivează prin naturaleţe şi simplitate. Trasaturile de bază ale unui astfel de design sunt luminozitatea, schemele de culori neutre, texturile şi nu in ultimul rând, funcţionalitatea. Simplitatea, liniaritatea şi elementele naturale ca lemnul, piatra, texturile vegetale sau sticla, definesc şi completează look-ul Scandinav, oferind baza perfectă pentru crearea decorului.

Iată un scurt ghid despre cum se poate obţine un design interior in spirit nordic.

  • Compuneţi o schemă de culori neutre, păstraţi pereţii albi şi pardoseala deschisă. Includeţi culori şi texturi prin mobilier şi decoraţiuni.
  • Lumina naturală. Un astfel de design este evidenţiat prin lumină naturală, aveţi in vedere faptul că ferestrele trebuie să fie largi şi decorate cu draperii sau jaluzele transparente şi culori nude, naturale fară model sau print prea evident.
  • Lemnul. După ce aţi reuşit obţinerea unor nuanţe luminoase pentru pereţi şi textile, va trebui să introduceţi şi elementele din lemn. Asiguraţi-vă că alegeţi culori deschise. In ceea ce priveşte pardoseala, există multe tipuri de finisaje ale parchetului din lemn. Fie ca alegeti o esenţă naturală sau un finish băiţuit sau lăcuit, toate trebuie să se incadreze in schema iniţială. Lemnul este un element important in design-ul Scandinav iar pe langă podele, lambriuri sau grinzi, poate fi folosit şi sub forma decoraţiunilor sau pieselor de mobilier auxiliar.


culori deschise si lemn iluminat natural


  • Texturile şi textilele. Scandinavia este o regiune rece, aşa că se va folosi multă blană, piele sau fibre naturale. Obiectele sau mobilierul impletit vor completa amenajarea. Nu vă temeţi să combinaţi aceste elemente. La final veţi obţine o atmosferă caldă şi primitoare.
  • Simplitate. Alegeţi mobila in linii simple şi curate, axaţi-vă şi aici pe tonuri neutre. Completaţi cu un strop de culoare şi personalitate prin obiecte de artă decorativă.
  • Culoarea. In dată ce veţi avea baza şi piesele centrale de mobilier, puteţi incepe să introduceţi in amenajare, culoarea preferată. Puteţi include pete de culoare sub forma accesoriilor de bucatarie, pernelor decorative, vaze sau alte recipiente, covoare etc. Modelele geometrice se potrivesc perfect cu designul nordic. Chiar şi accentele de negru pot avea efecte vizuale extraordinare.


stil scandinav


Nu uitaţi să vă puneţi amprenta personală, indiferent de stilul pentru care optaţi. Regula de aur a designului unei case perfecte, este să reflecte personalitatea proprietarului şi să fie un adevarat refugiu la care să revii oricand cu placere.

La Bauland-ETAGE, punem preţ pe proiectele clienţilor nostrii. Pentru aceasta, oferim soluţiile perfecte pentru căminul dumneavoastră.

Urmariţi-ne şi pe Facebook.

Despre Noi