Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București

8 Trenduri actuale in materie de pardoseli

Moda se schimbă, asta o ştim cu toţii, iar designul interior nu face excepţie.

Am avansat mult de la momentul in care fiecare casă trebuia să aibă cel puţin o bucată de linoleum undeva. Acum, o pardoseală perfectă poate insemna baza unui design reuşit şi poate să influenţeze foarte mult o amenajare, putand fi folosită ca element de susţinere sau chiar ca element central al incăperii.

In cele ce urmează, vom sublinia 8 dintre cele mai noi trenduri in materie de pardoseli, pentru ca voi să faceţi alegerea potrivită.

1. Pardoselile din lemn natural de culoare inchisă


Aici ne referim la culori realmete inchise şi putem menţiona nuanţele de ebonită, espresso, wenge etc. O nuanţă inchisă este deopotrivă contemporană şi clasică şi evidenţiază perfect o amenajare in culori luminoase. Este adevărat că o nuanţă inchisă este pretenţioasă şi se intreţine cu atenţie, insă ca şi avantaj, ea poate „camufla” cu succes orice mică imperfecţiune, zgarietură sau pată iar aspectul este unul de excepţie

parchet natural culoare inchisa parchet culoare ebonita


2. Parchetul din lemn in nuanţe de gri


Griul a avut mereu un loc de cinste in aproape toate trendurile existente, incepând de la moda pană la mobilă, tapet şi lista poate continua.

Acum este randul pardoselilor din lemn. Aceasta paleta de nuante neutre ofera echilibru iar efectul lor este complet surprinzător. Este o bază perfectă dar şi o completare, reuşind sa scoată in evidenţă restul elementelor din amenajare.

O nuanţă perfectă de gri poate fi greu de obţinut şi este posibil ca preţul unui astfel de parchet să fie uşor mai ridicat, insă, felul in care pune in valoare o incăpere, este de nepreţuit.

parchet stratificat gri


3. Parchetul din lemn alb antichizat


Aici vorbim despre casa de pe plajă sau de mirosul lavandei provensale, despre aerisit, curat şi relaxant. Ceea ce aduce in plus acest parchet este un feeling boem, compatibil cu o paletă largă de stiluri de amenajare şi culori. Poate fi chiar „piesa de rezistenţă” a unei incăperi, fie că discutăm despre un design vintage-incărcat şi extra decorat sau dimpotrivă, o amenajare minimalistă.

parchet cu miros de lavanda


4. Parchetul din lemn cu lamele mari


Este o schimbare mică dar care poate face o diferenţă enormă. Prin alegerea unui parchet cu lamele mari, puteţi transforma orice spaţiu intr-unul modern. Acest tip de lamelă oferă adancime incăperii iar liniile lungi nu lasă să se vadă îmbinările şi astfel spaţiul va deveni vizual mai mare, mai ales dacă nuanţa aleasă este una deschisă.

pardosea cu lamele mari


5. Lemnul exotic


Recunoscut pentru esenţele tari dar şi pentru fibra şi culorile deosebite, lemnul exotic oferă un aspect luxos şi poate fi folosit inclusiv in locurile cu potenţial umed cum ar fi băi şi bucătării. Este recomandat in amenajarile clasice aducând un plus de valoare şi stil.

parchet lemn exotic


6. Pardoseli din lemn „reclaimed”


Acest tip de parchet evidentiază rumuseţea şi imperfecţiunile caracteristice lemnului. Este eco-friendly pentru că in mare parte este fabricat din lemn reutilizat, pardoseli sau busteni vechi. Astfel de pardoseli se fabrică in tiraje mici, preţul lor fiind de multe ori destul de piperat. Din fericire, există modalităţi de prelucrare care pot reda aspectul de „reclaimed” oricarui tip de lemn, fară a fi la fel de costisitor.

parchet din lemn reutilizat


7. Imbinările de materiale


Pentru cei care doresc să experimenteze, o soluţie indrăzneaţă pentru pardoseală este imbinarea surprinzatoare a diverselor materiale cum ar fi lemnul şi gresia sau sticla şi lemn cu intarsii din metal etc. Acest tip de pardoseală poate fi o operă de artă modernă care va avea cu siguranţă un efect fabulos. Combinaţiile pot fi multiple, la fel şi paleta de culori sau texturi. Recomandarea noastră este să apelaţi la un designer care vă poate propune mai multe variante.

imbinare pardoseala

parchet gresie sticla metal


8. Pardoselile din vinyl


In ultimii ani, pardoselile din vinil au devenit o alternativă extrem de apreciată de către designerii din intreaga lume. Sunt fabricate dintr-un material inovativ, extrem de rezistent chiar şi in condiţii de umezeală şi poate fi găsit in foarte multe variante, desene, forme şi texturi. La fel ca şi lemnul, poate fi folosit şi pentru placarea pereţilor sau tavanului.

pardosea din vinil

pardosea rezistenta

texturi si culori pardosea


Pentru a fi la curent cu ultimele noutati, urmăriţi-ne pe blog şi pe Facebook.

Despre Noi