Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București

Composite Decking

Cum se realizează o pardoseală de efect.Chiar dacă in general ne axăm pe promovarea produselor din lemn natural de calitate superioară, am ales să includem in lista noastră de elemente exterioare şi deck-ul din material compozit.

Toţi cei care ne cunosc, ştiu că suntem extrem de selectivi in ceea ce priveşte alegerea produselor expuse pe site şi in showroom .

Ca şi in cazul pardoselilor din lemn, am reuşit să gasim un producator şi pentru decking-ul compozit care să se ridice la standardele noastre in materie de calitate. Este vorba despre produsele Exterpark.

Exterpark TECH

exterpark-tech
Brand-ul spaniol Exterpark se remarcă din nou printr-o inovație adusă podelelor de exterior. Cu un sistem de montaj invizibil, brevetat, în 4 variante cromatice și cu un sistem complet ...Acum, fiindcă am găsit varianta potrivită de la un furnizor specializat in lemn natural, rămâne intrebarea: „de ce decking compozit?”

In primul rând, trebuie să spunem că materialele compozit s-au imbunătăţit simţitor in ultimii ani. O altă veste bună este că materialul compozit conţine pe langă materialul plastic şi fibre de lemn care impreună cu agenţii activi formează un produs finit foarte rezistent şi durabil.

deck-ul din material compozit plastic şi fibre de lemn


Iată care credem că ar fi motivul pentru care ar trebui ales materialul compozit: Deşi preţul nu diferă foarte mult între compozit şi lemn, nu putem omite faptul că deck-urile din compozit nu necesită o ingrijire specială aşa cum este cazul lemnului.

Aceasta este o veste bună pentru cei care nu au timpul sau resursele necesare să intreţina corespunzător o pardoseală exterioară din lemn.

Mai mult, pardoselile exterioare din compozit sunt disponibile in foarte multe variante de culori şi texturi care se pot asorta oricarui tip de ameajare.

In general, spre deosebire de lemn care are tendinţa de a deveni alunecos in codiţii de umezeală, aceste pardoseli au o suprafaţă care nu permite alunecarea nici chiar atunci cand este udă.

culori şi texturi


Care sunt atunci dezavantajele acestor pardoseli compozite?

Sigur că arată bine dar... nu este lemn. Chiar dacă majoritatea materialelor compozite pe care le găsim in ziua de astăzi, arată foarte bine şi din fericire ele nu mai incearca sa copieze aspectul lemnului, producatorii pardoselilor din compozit nu mai sunt in competitie cu cei care folosesc lemnul si astfel cele doua produse s-au delimitat una de cealalta.

Reciclat, dar nu este natural. Indiferent dacă materialul compozit este alcătuit din materiale reciclate printre care şi lemn, el nu este 100% natural. Aceasta poate fi o veste bună pentru cei care cred că lemnul nu este o variantă eco, insă majoritatea producatorilor folosesc lemn de origine controlată iar pentru cineva care isi doreşte un setting natural, lemnul este cea mai bună dar şi sigură soluţie.

In linii mari, acestea sunt avantajele şi dezavantajele unei pardoseli exterioare compozite. In final, alegerea ramane la latitudinea fiecăruia. Dacă doriţi să aprofundaţi gama noastră de pardoseli exterioare, accesati link-ul urmator: Terase din lemn

Pentru mai multe produse şi consultanţă specializată, vă aşteptăm la Showroom ETAGE.

Despre Noi