Nerva Traian, Nr.5, Bl.M65, București

Despre parchet

Parchetul dublustratificat, parchetul triplustratificat și parchetul masiv sunt produse din lemn 100%. Duritatea și rezistența la uzură a parchetului stratificat, este determinată de proprietățile lemnului folosit la fabricarea parchetului stratificat și de duritatea lemnului utilizat la fabricarea stratului suport.

Parchet dublustratificat

sectiune parchet dublustratificat
Parchet triplustratificat

parchet triplustratificat
Parchet masiv

serctiune parchet masiv


Motaj parchet stratificatDatorită faptului că stratul de uzură este fixat perpendicular pe stratul suport al parchetului stratificat, iar tensiunile care apar în lemn la fluctuatii de umiditate relativă a aerului se distribuie în doua sensuri perpendiculare, parchetul dublu stratificat este foarte stabil dimensional spre deosebire de parchetul din lemn masiv unde tensiunile se distribuie doar într-un sens, fapt care duce la apariția rosturilor între lamele.

Parchet masiv

detaliu parchet stratificat
Parchet dublustratificat

detaliu parchet masiv


Atât parchetul dublu stratificat cât și parchetul din lemn masiv se poate monta pe pardoseli cu încalzire, diferența fiind doar la rezistența termică:


  • Parchetul dublu stratificat 11 mm montat prin lipire 0,078 m² K/W;
  • Parchet lemn masiv 22 mm montat prin lipire 0,131 m² K/W;

Acest lucru ne indică faptul că parchetul dublu stratificat are o rezistență termică mult mai bună decât parchetul masiv, iar rezultatul este o economie destul de mare la energia termică în cazul utilizării unui parchet dublu stratificat.

Parchetul dublu stratificat, la fel ca și parchetul masiv, este compus din strat de uzură și strat suport. Stratul de uzură poate fi de mai multe grosimi, începand de la 2,5 mm și până la 6 – 8 mm, în funcție de cerințele clientului

Parchet dublustratificat

parchet dublu stratificat sectiune
Parchet lemn masiv

parchet masiv sectiune


Din punct de vedere tehnic, atât la parchetul dublu stratificat cât și la parchetul masiv, stratul de uzura poate fi recondiționat de mai multe ori până se ajunge la nut si feder, după care este necesar ca parchetul să fie înlocuit.

Parchet dublustratificat
( după 5 - 6 recondiționări )


parchet dublustratificat sectiune reconditionata
Parchet lemn masiv
( dupa 5 - 6 recondiționări )


parchet masiv sectiune reconditionata


Acest lucru ne demonstrează faptul că durata de viață este egală la parchetul dublu stratificat ca și la parchetul masiv, chiar dacă parchetul din lemn masiv este mai gros și are stratul suport din aceeași esență ca și stratul de uzură.

Despre Noi